UK versie boek Adrienne Cullen gelanceerd


Afgelopen dinsdag is onder grote belangstelling de Engelstalige versie van het boek van Adrienne Cullen gelanceerd met als titel “Deny, Dismiss and Dehumanize. De boekpresentatie werd verzorgd door Uitgeverij van Brug. De uitgeverij die het boek ook uitbracht. Op de site van de uitgeverij is dit geweldige boek ook te bestellen.

Deny, Dismiss, Dehumanize

Het boek Deny, Dismiss, Dehumanize is een uniek verslag van de terminaal zieke Adrienne Cullen vanaf de front linie van een zwaar disfunctioneel ziekenhuissysteem. Elke dokter, verpleegster en medisch bestuurder zou dit boek moeten lezen. En wij raden het ook van harte aan voor politici, verzekeraars, rechters en advocaten. In het najaar zal het boek ook in het Nederlands verschijnen.

Het schokkende gevecht van EEN vrouw tegen het 21ste eeuw ziekenhuis dat haar eerder ombracht dan genas… Een verkillend verslag vanaf de frontlinie van een medisch systeem dat moeite heeft met haar eigen complexiteit… En haar campagne tegen de geheimhouding rondom ’te voorkomen medische missers’, die elk jaar 100.000 mensen in Europa het leven kost.

Boekpresentatie in de OBA Amsterdam

Tijdens de boekpresentatie in de OBA te Amsterdam afgelopen dinsdag sprak naast Dr Jean van Sinderen-Law, Director of Development van
University College Cork, en dr. Volkert Wreesmann, chirurg en eerder medisch klokkenluider, ook Veronica van Nederveen. Haar speech ging over het menselijk gezicht van patiënten. De volledige speech is hier te vinden.

Adrienne Cullen wist gelukkig dat haar boek uitgegeven zou worden voordat zij helaas veel te vroeg stierf op 31 december 2018.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *