Johnson & Johnson ziet belang patiëntenparticipatie


Johnson & Johnson patiëntenparticipatieBij de ontwikkeling van geneesmiddelen is patiëntenparticipatie essentieel. De wensen van patiënten moeten namelijk centraal staan, zowel bij de vraagstelling als bij de uitvoering van het onderzoek. Welke ziekten, klachten en ongemakken worden onderzocht en welke belasting van het onderzoek is nog aanvaardbaar voor de patiënt? Onnodig onderzoek moet worden vermeden, want dat is niet in het belang van de patiënt. Ook Johnson & Johnson wil deze discussie intern stimuleren.

Winst

Goede afwegingen kunnen alleen gemaakt worden als de patiënt gelijkwaardig is betrokken.
Dat vergt speciale inzet van patiënten én onderzoekers. Naar elkaar luisteren en met elkaar rekening houden, zo kunnen zij van elkaar leren. Dat is winst voor de patiënt, de onderzoeker en voor de farmaceutische industrie.

Johnson & Johnson

Binnen de farmaceutische industrie ziet een aantal bedrijven patiëntenparticipatie nu als onderdeel van hun werk. Zij verkennen dan voor zichzelf de mogelijkheden daartoe. Dat geldt ook voor Johnson & Johnson. Vanuit dit bedrijf is onze voorzitter gevraagd in het kort aan te geven waarom patiëntenparticipatie belangrijk is.

In deze video de boodschap van Veronica van Nederveen. Zij heeft het filmpje graag opgenomen, omdat het mooi past bij de doelstelling van onze stichting: de kankerpatiënt is in Nederland een gelijkwaardige gesprekspartner bij de behandeling, het onderzoek en het beleid over kanker.

Note: Om onze onafhankelijke rol te kunnen blijven spelen is deze activiteit om-niet verleend. De video mogen wij ook om-niet verspreiden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *