Veronica van Nederveen geeft interview voor het webbulletin van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen


Interview Vereniging innovatieve geneesmiddelen

Onze voorzitter Veronica van Nederveen is ook voorzitter van de DCRF-werkgroep ‘Werving proefpersonen’. Met deze werkgroep pleit Veronica voor het actiever betrekken van patiënten bij medicijnontwikkeling. Zoals zij zelf zegt: ‘De tijd dat geneesmiddelenonderzoek iets is van wetenschappers onder elkaar, is echt voorbij.’

Interview Veronica van Nederveen

Webbulletin Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Voor het webbulletin van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen gaf Veronica een interview.  Daarin doet zij een oproep om patiënten actiever te betrekken bij de ontwikkeling van medicijnen. De aanleiding voor het interview was het verschijnen van de Engelstalige versie van het rapport ‘Patiëntvriendelijke toegang tot informatie over medisch-wetenschappelijk onderzoek’.

Drempels

Het rapport geeft aan dat er drempels zijn die de werving van proefpersonen belemmeren. Zo is de onwetendheid van patiënten over de mogelijkheid deel te kunnen nemen aan medisch wetenschappelijk onderzoek er een van. Maar de vindbaarheid en de begrijpelijkheid van informatie over onderzoek, waar patiënten aan deel kunnen nemen, laten ook te wensen over. In het interview geeft Veronica onder andere aan dat ook zorgverleners, door hun vertrouwensband met hun patiënten, een belangrijke rol spelen bij de informatievoorziening over klinisch onderzoek.

Voor het hele interview: klik hier.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *