Werk mee aan de klankbordgroep onderzoek chronische vermoeidheid na chemo


Patiëntenstem.nu

Een bekend verschijnsel voor veel kankerpatiënten die chemo hebben gehad is chronische vermoeidheid. Waar komt dit door? Is het te wijten aan de chemotherapie, de soort chemotherapie of zit het in je hoofd? Patiëntenstem.nu werkt mee aan het onderzoek van het LUMC naar een mogelijke oplossing door een klankbordgroep samen te stellen.

Chronische vermoeidheid bij muizen

Proeven met muizen laten zien dat deze ook minder actief worden na een chemotherapie behandeling. Met verschillen tussen de soorten chemotherapie. Voor prof Sjaak Neefjes (LUMC, prof chemische immunologie) aanleiding om ook bij mensen verder te zoeken naar de oorzaak van vermoeidheid na chemo. Hij heeft daarvoor een interdisciplinair onderzoeksteam samengesteld. Hij verwacht, door verschillende inzichten bij elkaar te brengen, tot betere resultaten te komen. Dit team bestaat uit artsen en onderzoekers uit de oncologie, huisartsengeneeskunde, psychologie en neurofysiologie. Voor Sjaak Neefjes mag de patiënt in dit team niet ontbreken. In de videoboodschap voor patiëntenstem.nu heeft Prof. Sjaak Neefjes duidelijk toegelicht dat samenwerking tussen onderzoekers en patiënten hem enorm heeft gestimuleerd bij zijn werk.

Klankbordgroep

Wij zoeken mensen die zelf ervaring hebben met chronische vermoeidheid na chemo en op basis van eigen ervaring mee kunnen overleggen over de opzet, uitvoering en verspreiding van het onderzoek. Voorlopig is er geen limiet aan de groepsgrootte. Wel moet de groep een gemengde samenstelling hebben o.b.v. sekse en leeftijd.

In dit document vind je meer informatie. Aanmelden kan via patientenstem.nu@gmail.com.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *