In memoriam: Adrienne Cullen (1960-2018) 1


Tot ons grote verdriet is Adrienne Cullen overleden. We wisten dat zij heel ernstig ziek was. Na het artikel in de NRC, waarin stond dat Adrienne in het UMCU als kankerpatiënt een college had gegeven over haar ervaringen in de Nederlandse gezondheidszorg, heeft Stichting Patiëntenstem.nu contact met haar gezocht.  Dat is uiteindelijk een heel mooie en dierbare samenwerking geworden. 

Het resultaat is de prachtige video waarin zij alle betrokkenen bij (kanker)behandelingen oproept om verantwoordelijkheid te nemen. Als behandelaar, patiënt en bestuurder. Zij wist dat zij door een medische fout niet meer beter kon worden. Om anderen haar ervaringen te besparen wilde zij zielsgraag haar verhaal vertellen. Dat deed zij geweldig, vol passie en to the point. Zij was een dappere en wijze vrouw. Door haar inzet is zij van onschatbare waarde voor (kanker)patiënten in Nederland. Ook voor Stichting Patientenstem.nu. Het was een voorrecht om met haar een blijvend resultaat te hebben gemaakt. We zijn ontzettend blij dat haar wens, dat haar boek over haar ervaringen het licht gaat zien, uitkomt.

We wensen haar man Peter, familie en vrienden veel sterkte toe.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *